tisdag 17 maj 2011

Makt med alla medel II

Jag skrev ju ett inlägg för någon vecka sedan om hur Iran's maktelit håller på att positionera sig. Nu har vi fått även exempel på det närmare "vår kultur". Jag tänker förstås på IMF-chefen, Dominique Strauss-Kahn, som nu är häktad i New York för våldtäktsförsök.

Jag resonerar så här:
  1. Om man som person har en sådan framträdande roll såsom IMF-chef, så skulle man inte våga sig på att överfalla en städerska - såvida man inte tror man kan komma undan med det.
  2. Att ha den tron att man skall komma undan, tyder på att han har gjort liknande grejer förut - och just kommit undan med det.
  3. Mycket riktigt har det nu framkommit att han har gjort sexuella övertramp tidigare, som av kollegor och annan maktelit har slätats över. Självfallet trodde han att så skulle ske igen.

Sicken överraskning att nu istället hamna i häktet (isoleringscell) och riskera ett mångårigt fängelsestraff. Heder åt jänkarna att de kör processen fullt ut.

Det läskiga tycker jag är - hur stort är mörkertalet? Det vill säga - hur många andra maktmänniskor har gjort liknande saker som inte ännu har kommit i ljuset?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar